Ordentlighet er den nye sunne livsstilen

Mange ser på rutiner og orden som et uendelig ork i hverdagen. Nå tyder allikevel ting på at du kan få økt livskvalitet av å utføre relativt enkle oppgaver. Ordentlighet er en refleksjon av hvem du er som person og hvilken kontroll du har på ditt eget liv. Preges du av mange distraksjoner og uromoment, kan du begynne med å rydde rundt deg. Ha kontroll på tingene dine og gi slipp på unødvendige støvsamlere.

I 2016 slapp Netflix en dokumentar kalt for «Minimalism», som beskriver hvordan ulike personer lever en minimalistisk livsstil. Selv om mange har fått opp øynene for dokumentaren, er det ikke alle som drar det like langt som hovedpersonene i filmen. Hovedbudskapet er imidlertid klart, og det er ingen tvil om at et stadig jag etter de nyeste dingsene på markedet kan gjøre mer skade enn godt. De fleste som har tatt en opprydning i garasjen, kjelleren eller på loftet kan nok kjenne seg igjen i beskrivelsen om å eie ting de knapt kan huske å ha kjøpt. Statistisk sett oppholder vi oss i stort sett de samme delene av huset hver dag, og vi bruker kun en brøkdel av alle tingene vi eier i det daglige.

Flere anerkjenner nå problemet med denne livsstilen, og flere ekspert mener at å skape orden rundt seg også vil heve den generelle livskvaliteten. Dette betyr selvsagt ikke at man trenger å kaste alt man ikke bruker, men at man bør vær ærlig med seg selv og ikke ta vare på ting som ikke har noen egenverdi eller som aldri blir brukt. Eksperter vi har snakket med anbefaler folk å holde omgivelsene rene og pene. En god leveregel kan også være å sørge for å gjøre alle steder man besøker litt finere. Plukk opp søppel og skap orden der det er kaos. Du vil fremstå som et godt eksempel for andre, og tilrettelegge for et bedre samfunn for alle rundt deg. Disse enkle, men bevisste handlingene vil gi deg som person mer velvære og du vil oppleve å ha en nytteverdi. Samme orden hjemme skaper struktur og ro som er vesentlig for alle individers fremgang.

Blir du overveldet av utfordringen, er det alltid lurt å ta en ting om gangen. Start enkelt og ta fatt på de tingene du har mulighet til å gjøre noe med. Større og mer avanserte oppgaver kan vente til senere når du har innarbeidet en god arbeidsrutine. Vanskeligere oppgaver vil også være lettere å ta fatt på når man først har gått i gang med lettere ting. Eksempler på mer avanserte oppgaver vil gjerne være ting som krever en viss teknisk ferdighet, som å skifte dører eller toppstyrte vinduer. Men ikke fortvil, start alltid enkelt og se hvor det bærer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *