Eksempler på skandinavisk interiørdesign

Skandinavisk design var lenge upopulært på verdensbasis, men etter en kraftig omveltning og mange nye ideer har skandinavisk design de siste årene gjennomgått en rennesanse. Designet blir av mange interiøreksperter hyllet for å være moderne, stilrent og kreativt. Hva er typisk for skandinavisk design? Her har du noen eksempler.

Vegg-til-vegg tepper ble aldri noe særlig populært i Skandinavia, med unntak av noen svært få korte perioder. På gulvet er det tre som gjelder, og parkett er en gjenganger i de fleste skandinaviske hjem. Parketten kommer i mange forskjellige utgaver, men det aller mest vanlige er en lys type parkett. Parkettlagt gulv finner du i de aller fleste hjem og i de aller fleste rom bortsett fra på badet. Parkettgulv er også enklere å rengjøre enn vegg-til-vegg tepper, og det hindrer en større oppsamling av støv, som kan være problematisk for allergikere.

Når det kommer til vegger, er skandinavisk design mer allsidig. Tapet kan brukes, men å male direkte på veggen er mer vanlig. Her brukes som regel farger som er stilrent og minimalistisk. Hvit er en sikker vinner. Fargevalget bør så absolutt kombineres og matches med valg av møbler slik at du får et komplett inntrykk av rommet. Skandinaver har en forkjærlighet for lekre designmøbler, og her kan kreativiteten ofte løpe løpsk.

Vi har allerede sett hvor viktig tre er på gulvet, men tre er såpass allsidig at her gjelder det å åpne øynene for nye muligheter. Vegger og tak kan dekoreres med design av tre, og det anbefales å sjekke ut mulighetene som faktisk finnes. Det finnes uendelig mange valg av tresorter, og noen kan virkelig utgjøre forskjellen på et hjem. Tre på soverommet kan også være en svært god idé, og nettbutikken Bedre Nætter har et rikt utvalg av blant annet sengerammer av lekkert skandinavisk design.

Bruk en form med rette linjer som inneholder en viss symmetri. Skandinavisk design er kreativt og spennende, men allikevel logisk og stilrent. Designet skal være levende, men det skal være innenfor et organisert system. En annen viktig del av skandinavisk design er peis, og det er ikke uten grunn. For det første kan en skandinavisk vinter være svært lang og kald, og av praktiske årsaker vil derfor en peis bokstavelig talt gi mye varme. I motsetning til peis i utlandet, er peisen i skandinaviske stuer ikke midtpunktet av rommet. Peisen blir plassert komfortabelt i et hjørne hvor det ikke tar opp for mye plass og hvor det ikke fremstår som for dominerende.

Isolasjon er en annen viktig del av skandinavisk design. Vinduer består ofte av flere lag og vegger er som regel godt isolert. Varmepumpe gir rikelig varme og billigere strømregning enn ved bruk av klassiske panelovner. God isolasjon og varmekilder er standard i de fleste skandinaviske hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *