Et stolt, lite land i Nord

Det finnes mange spennende og enorme land her i verden og Norge er kanskje ikke alltid det mest spennende alternativet. Vi er tross alt bare et forfrossent lite land helt oppe i Nord som sjelden blander seg inn. Vi har vel ikke all verden.

Det kan for så vidt være sant, men det er også sant at lille, frosne Norge er et av de aller beste landene å bo i, uansett hvem du måtte være. Dette er et fantastisk fakta som vi nordmenn har all rett til å være utrolig stolte over, noe vi også ofte er.

 

Ikke alle er like heldige

Norge er trygt og godt for alle, men det er ikke til å komme unna at det viktigste er å gjøre alt trygt og godt for de aller minste. Barna er tross alt ikke bare fremtiden for oss, de er også de mest utsatte.

Mange tenker at en dårlig barndom ikke er noe som kan brukes som en unnskyldning senere i livet og det er selvfølgelig viktig å unngå dette, men samtidig så må alle kunne forstå at det å føle seg utrygg eller truet som barn, er noe som kan skape arr som aldri leges. Det er helt essensielt å ha et godt familieliv for et lite barn.

Dette er nemlig ofte tilfellet i andre land verden over. Det finnes situasjoner hvor barn og unge settes i fare hver eneste dag. Det finnes små barn som må overleve på gaten uten hjelp, uten mat og uten vann. Disse små har ikke noe valg.

Vi skal derfor være utrolig takknemlige for at vi kan sette oss ned med våre små og vite at de ikke trenger å bekymre seg for noe som helst. Denne kunnskapen kan forhåpentligvis også sørge for at vi som mennesker ønsker å hjelpe de som er i en verre situasjon enn oss.

 

Familietradisjoner i spill

I Norge har vi det utrolig godt og trygt, det kommer vi ikke unna. Vi er glade i å klage om høye avgifter når det kommer til alt fra barnehager til bompenger, men i realiteten så har vi egentlig veldig lite å klage over.

Grunnen til dette er at norsk familieliv har en lang og stolt tradisjonen. Gjennom mange år og flere generasjoner har vi nordmenn bygget en tradisjon som dreier seg rundt familien og de aller nærmeste.

Som nasjon har vi klart å gjøre helgene til noe som for mange er hellige. Helgene er familietid og skal brukes sammen. Dette er blitt gjort lett ettersom vi var heldige med oljen. Vi har som nasjon en god økonomi, noe som gjør at vi kan fokusere på oss selv.

Dette betyr at vi kan ta vare på oss selv og vår familie uten å bekymre oss for ting, men det betyr også at vi har en forpliktelse til å tenke på at ikke alle er like heldige som oss. Det er derfor viktig at vi husker å fortsette å ta vare på familien på våre verdier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *