Helgeshoppingen er hellig!

Helgene var før i tiden til for to ting: tippekampen og shopping. Dette høres kanskje merkelig ut, men det er nå også sant. Alt du trenger å gjøre er å spørre noen som levde på 80- og90-tallet.

Fotball var nemlig mye mer begrenset den gang enn hva det er nå, det samme gjelder shopping. Fotball kan nå sees hvor som helst når som helst, før hadde vi bare tippekampen klokken 4. Shopping måtte gjøres før klokka 18 senest, nå kan det gjøres med tommelen klokka 2 om natta. Det finnes ufattelig mange norske nettbutikker der ute i dag!

Shopping har endret seg

Det er mange ting vi som mennesker drømte om på 90-tallet. Vi drømte om flygende biler og tidsmaskiner, samt en hel haug andre ideer som nå virker litt vel futuristiske og kanskje i overkant inspirert av Star Trek og Star Wars.

Det er nemlig i vår natur å drømme. Vi ønsker alltid å forbedre det vi kan forbedre, noe som er godt for vår fremtid. Det at vi alltid vil gjøre ting perfekte er bra, men hvem hadde vel trodd at vi skulle kunne klare å endre shopping?

For de av oss som vokste opp på 90-tallet så var helgeshoppingen hellig. Det var dagen da mor dro på butikken, ofte med far som bærehjelp, for å handle alt fra snacks og lørdagsmiddag til t-skjorter og jakker på salg.

Ingen vet hvor mor fant alle disse nye plaggene, men alle visste hun kom til å komme hjem med noe nytt. Spoler vi fram til 2019, så finner vi nok fremdeles mødre som liker sin lørdagshopping i butikkene, men sannheten er at alt har endret seg.

Nå får du alt på mobilen!

2019 kan ikke sammenliknes med 1996. I dag går vi knapt i fysiske butikker lengre og ingen av oss ender mødrene våre for å handle klær. Dette siste poenget er nok utelukkende positivt for de aller fleste, men det er litt trist å være kvitt butikkene.

De er selvfølgelig ikke helt borte (enda), men sannheten er at fysiske butikker blir det mindre og mindre bruk for. Grunnen til dette er enkelt og greit at online butikker nå har vokst noe helt enormt og rett og slett kapret markedet.

Hva er vel poenget med å stå i kø i en butikk i flere timer dersom det å kjøpe det samme produktet via internett er en mulighet? Du får det kanskje ikke på dagen via nettet, men det er sjelden et problem, man trenger ikke vente lenge.

Butikker er fremdeles et godt alternativ for snacksen du måtte ønske deg før fotballkampen, men hvem har vel tid til å gjøre shopping etter klær når Liverpool skal til å gå på banen? Før hadde ingen tid til dette, nå kan hvem som helst nyte fotball og shopping på samme tid, takke være nettbutikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *