Fordelene med å trene på vinteren

Sannheten er at det er vanskelig å finne motivasjon til å trene ute i disse dager. I Norge, noen ganger begge turene til og fra arbeid skje i stummende mørke.Og mens helg solskinn er verdsatt, betyr det ikke gjøre mye for å varme opp våre vinter omgivelser. Men før du kaster inn håndkleet og begrense deg til overfylt, tett gym for de neste månedene, kan det være verdt å gi ideen om et vinter trening en tanke.

Du vil brenne flere kalorier

Som kroppen jobber hardere for å regulere kjernetemperaturen blant elementene, vil du brenne noen flere kalorier i løpet av vinterlige treningen i forhold til en gjennomført innendørs. Mens kaloriforbrenningen varierer med hver persons kropp masse og enden av temperaturen, kan det være en fin booster (spesielt rundt matfokuserte helligdager) for å få mer ut av svette økt i denne forbindelse.

Du vil styrke ditt hjerte

Kaldt vær gjør også hjertet arbeide hardere for å distribuere blod gjennom kroppen. For en usunn hjerte som sliter med å håndtere den ekstra stress, kan denne prosessen forverre sykdom og skade. Men en vanlig mosjonist med kardiovaskulær utholdenhet kan gjøre sine hjertemuskelen enda sterkere med disse kaldt vær økter.

Du vil drikke mer vann

Bor hydrert er en av de viktigste faktorene for å minimere farene ved kaldt vær trening. Kroppen fortsetter å svette, men svette fordamper raskere inn i kjølig, tørr luft, slik at det virker som om kroppen mister mindre vann. Å drikke vann før, under og etter kaldt vær treningsøkter beskytter kroppen mot skader og holde deg varm fra start til slutt. Så ikke glem vannflasken og håndkle for når du svetter. En stor håndkle for å bringe kan være en av disse håndklær.

Du vil bygge opp en toleranse for kulde

Det kan føles smertefullt å tvinge deg selv ut i kulden for første treningsøkt av vintersesongen, men det vil bli lettere med tiden. Det er viktig å justere dine forventninger som du akklimatisere seg i stedet for push for den typiske, temperert vær ytelse.

Du vil få en masse vitamin D

Husk, det kan være kaldt, men det betyr ikke at den ekstra soleksponering vil ikke gi deg de samme viktige næringsstoffer det gjør hele varmere deler av året. Den relative fordelen føles også mer omfattende om vinteren siden mengden av naturlig lys er allerede så begrenset. Bare husk å bruke solkrem (ja, selv når det er frost) etter huden din er utsatt for 10 til 15 minutter.

Du vil føle deg gladere og mer energisk

Å trene i kaldt vær har også muligheten til å øke ens humør, takket være mangel på fuktighet (som skaper den tunge luften følelse i sommermånedene) og stimulerende aspekt av chill. Som kroppen jobber hardere for å holde varmen, mengden av endorfiner produseres også øker, slik at du med en sterkere følelse av lykke og letthet etter en treningsøkt i kulden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *