Hvordan innrede et pent kjøkken med lite plass

Et problem som mange kjenner til når man skal innrede en leilighet, er hvordan man innreder et godt kjøkken med lite plass. Det krever ekstra planlegging hvis du gjerne vil ha et godt kjøkken, hvis du ikke har mye plass å bruke. I denne artikkelen, får du derfor også noen gode tips om hvordan du lager et godt kjøkken med lite plass.

Dra nytte av veggene

Når du trenger å innrede et kjøkken med lite plass, er det viktig å bruke veggene for å få mest mulig ut av den plassen du faktisk har tilgjengelig i kjøkkenet.

Ved å dra nytte av veggene kan du få mer plass i kjøkkenskapene og på bordet.

Du kan bruke veggene i kjøkkenet på flere forskjellige måter. Du kan f.eks. henge opp veggskaper eller lage hyller som du kan bruke til oppbevaring.

Hvis du velger å lage åpne hyller, er det viktig å tenke på hvordan du sørger for at hyllene ikke blir rotete med for mange ting.

Få så mye bordplass som mulig

For å skape en god arbeidsplass i kjøkkenet, er det viktig at du har mye bordplass som du kan bruke til matlaging.

Når du innreder kjøkkenet, er det derfor viktig å skape nok plass i skap og skuffer, slik at ikke mye må stående på kjøkkenbordet.

Prioriter gjerne hva som skal stå på bordet. Hvis du f.eks. bruker kaffemaskinen hver morgen, er det verdt å ha denne stående på bordet hele tiden, men det skal ellers være begrenset hvor mye som skal stå på kjøkkenbordet.

Hvis du bruker kaffemaskinen hver dag, er det et spørsmål om å velge en god og fin kaffemaskin. Du kan f.eks. velge en Mocca Master, noe som er en riktig klassisk kaffemaskin.

Tenk praktisk når det gjelder opbevaring

Oppbevaring i kjøkkenet er et av de viktigste punktene for å skape et godt kjøkken. Det gjelder å f.eks. bruke hele garderoben for å dra nytte av de opbevaringsmulighetene du har.

Det er derfor viktig at du husker å bruke også den bakre delen av skapet. Hvis du sørger for at du er godt organisert, slik at du vet hvor ting står, kan du bruke hele skapet.

I tillegg handler det også om å staple så mye som mulig, slik at du bruker hele plassen. For eksempel er det en god ide å stable gryter og panner, slik at disse fyller så lite plass som mulig.

Det er også en god ide å plassere mat og andre ting i bøtter, slik at du har mulighet til å stable det også.

Bruk lyse farger

Det siste tipset handler om fargevalget i kjøkkenet ditt. Når du har et lite rom, er det viktig å bruke lyse farger for å få rommet til å føles så stort som mulig.

Det er derfor viktig at både veggene, men også kjøkkenskapene, er malt i lyse farger, slik at kjøkkenet ditt ikke virker innelukket.

Du kan også gi kjøkkenet ditt en makeover ved å male veggene og kjøkkenskapene i nye lyse farger for få kjøkkenet ditt til å se helt nytt ut.

Du finner flere gode tips om interiørdesign på hjemmetguide.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *