Nordisk natur – verdens fineste?

På toppen av Europa ligger Norden. Denne geografiske regionen består av Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Ofte er også Færøyene og Grønland tatt med i regningen. Det er med andre ord noen helt fantastiske land vi har å gjøre med. Ikke bare er de blant verdens beste land å bo i, demokratier, rike og proppet med flotte mennesker, men de sitter også på en helt fantastisk natur.

For hvem elsker vel ikke de norske fjordene? Titusener av turister kommer til Norge hvert eneste år ene og alene for å se disse. Eller hva med det øke landskapet på Island? Der de kontinentale platene skiller lag på en øy full av mystisk natur. Selv det flate landskapet i Danmark, som vi nordmenn gjør mye narr av, bringer frem en følelse av flott natur. Finland med sine tusenvis av innsjøer er heller intet dårlig bilde på den flotte naturen vi har her i Norden. Spørsmålet er vel egentlig bare om vi utnytter denne naturen godt nok i dagens samfunn?

 

Dropp teknologien og opplev villmarken!

De klassiske fablene, både i Norge og resten av de nordiske landene, handler ofte om naturen. Her er det storartede historier om reiser gjennom det flotte landskapet. Selv bare for noen tiår tilbake var naturen meget viktig for folk flest. Familien dro på hytteturer og skiturer i ett sett, og ingenting annet kunne trumfe dette. Den dag i dag er det dog datamaskiner, TV-er og mobiltelefoner som har tatt helt over i samfunnet vårt. Vi lever simpelthen ikke opp til våre forfedre.

Det er på tide at vi opplever villmarken ved å si adjø til teknologien for et lite øyeblikk. Kanskje kan en helg ute på fjellet være løsningen for din familie. Se hvordan en pause fra teknologien kan bidra som et bindevev mellom dere. Når teknologien blir satt på pause er det, ganske ironisk, ikke så mye mer å gjøre enn å faktisk prate med hverandre. Dessuten er det mange andre goder med villmarka, slik som frisk luft og forbedret mental helse.

 

Hit bør du reise

For de fleste nordmenn og svensker krever ikke det å se villmarka mer enn et par minutters gange. Selv i byer som Oslo og Stockholm, så er villmarka rett i bakgården. Men dersom en ønsker å slå litt på stortromma, så finnes det mange andre gode alternativer. For eksempel kan en reise til Hardangervidda og virkelig få en smak på villmarka. Ta en tur å se på geysirer på Island om du er enda mer eventyrlysten.

Falun i Sverige, og ikke minst de dype skogene i Finland byr nok også på mye av det du leter etter. Dersom du er blant de aller største eventyrerne, og vil gå i fotsporene til dine forfedre, så kan du også reise til Grønland og Færøyene. Uansett hva du velger å gjøre, så skylder du i hvert fall historien til de nordiske landene å komme deg mer ut i naturen. Kom deg av din teknologiske enhet, og omfavn din historie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *