Opplev mer med VPN

I de Nordiske landene er ikke akkurat alternativene for underholdning de aller beste. Faktisk vil nok mange argumentere for at vi virkelig sliter med å få nok gode TV-serier og filmer på tapetet. Tross nettjenester som NRK sitt nett-TV og mye godt innhold på YouTube, så kan vi rett og slett ikke konkurrere med det for eksempel amerikanerne bidrar med på underholdningsfronten. Løsningen for mange blir da å kjøpe abonnement hos streaming tjenester som Netflix, men dette hjelper sjeldent.

Det er fordi slike tjenester som oftest har GEO sperringer. Det vil si, for personer i Norge, så vil innholdet være annerledes enn det er i for eksempel USA. Diverse filmer og TV-serier er her fjernet grunnet mangelen på rettigheter. Gigantene innen streaming satser rett og slett ikke helhjertet på det norske markedet, og våre alternativ blir dermed innskrenket kraftig. Det er derimot her en VPN kan utgjøre mirakler og la deg oppleve mer.

 

Slik fungerer en VPN

En VPN er et relativt nytt konsept. Dette er en forkortelse for Virtual Private Network, og dette innebærer at du kan sette opp et privat nettverk som skjuler hvor du er pålogget. I praksis kan du sitte i ditt eget hjem, men benytte deg av en VPN som sier at du sitter midt i Amazonas, på en strand i Asia eller i kulden i Sibir. Du skjuler med andre ord hvor du er.

Men selvfølgelig kan du også benytte en VPN til mer “praktiske” formål enn å skjule din identitet. Du kan også bruke et slikt verktøy for å fjerne GEO sperringer. Dersom du for eksempel benytter deg av Avast sitt alternativ til dette verktøyet, så kan du sette opp en VPN i USA. Dermed vil du kunne få tilgang til innhold som publiseres for personer i dette landet.

 

VPN tilbyr trygghet og sikkerhet

Selvfølgelig er ikke økt tilgang til underholdning det eneste en VPN kan bidra med. Disse ble nemlig først og fremst opprettet for at du skal kunne fare sikrere på nett. Ikke bare kan du benytte en VPN i hjemmet, men dersom du for eksempel benytter deg av et offentlig nettverk, så er en VPN din beste venn. Det er fordi den utelukker sjansene for at du blir hacket.

Det er nemlig sånn på et offentlig nettverk at hackere kan komme seg inn dersom det ikke er et passord beskyttet nettverk. Da står du ufattelig mye bedre rustet om du ikke dukker opp på nettverket fordi din VPN sier at du er et helt annet sted. Der hacker forsøker å ta deg i London, så sitter du i følge internettet midt i hjertet av New York kanskje.

Med andre ord kan en VPN brukes til så mangt – alt fra økt tilgang til underholdning, til trygghet og sikkerhet mens du er på internettet. Denne oppfinnelsen er kommet for å bli, og dersom du enda ikke har testet den ut, så er det på tide at du gjør det i dag. En VPN kan være helt perfekt for deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *